top of page

In samenwerking met VZW Rouw-en Verliescafé Vlaanderen organiseer ik als vrijwilliger lokale lotgenotenbijeenkomsten (voorlopig 'on hold')

Vorig thema: verlies van partner na overlijden.

 

Met het organiseren van een café willen we op een laagdrempelige manier ontmoetingen rond het thema ‘rouw’ mogelijk te maken. Voor mensen die iemand hebben verloren maar ook (heel belangrijk) voor ieder-een rond die mensen, die willen helpen en ondersteunen, maar dikwijls niet goed weten hoe dat te doen.

We plannen vier cafés per jaar, telkens rond een ander thema in verband met rouw en verlies. We nodigen dan telkens ook één of meer deskundigen uit die iets over dat thema komen vertellen.

En tussendoor is er ruim de tijd om te praten, om je eigen ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen, van alles te delen, kortom: om mekaar te ontmoeten. 

Het is onze grote wens dat er over gans Vlaanderen rouw- en verliescafés komen, dat de cafés een echt begrip worden, omdat wij willen meebouwen aan een andere, nieuwe, meer open rouwcultuur.

2020-02-17_08_42_39-vzw_Rouw-_en_verlies

In samenwerking met Ferm Welle en de gemeente Denderleeuw openden we op 13 en 14 maart 2021 de Troostplek te Welle .

Een plek om vertoeven, even te mijmeren, gewoon 'te zijn'.

Je kan er een kaartje nemen, een tekstje neerschrijven, een woord op een steen schrijven ter herinnering aan een ontvallen geliefde.

.

bottom of page